Spansk på Den Andalusiske Højskole

En uge med spansktimer og kulturelle oplevelser på El Jardín de los Limones tæt på Granada.

Tid:           4. – 11.april 2020

Sted:         El Jardín de los Limones – Garden of Lemons 

Pris:          fra 8.900 kr. ekskl. fly

Dette spansk-kursus med Flemming Jespersen og Det Spanske Hus i København er et ophold i smukke rammer i det sydlige Spanien på Garden of Lemons. Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín, glædens dal, tæt på Granada i Andalusien. Ud over sprogundervisning vil der i ugens løb blive tilbudt forskellige oplevelser: en guidet rundtur i Granada, vandreture i området i den omkringliggende natur, et besøg på en lokal virksomhed, der forarbejder mandler fra dalen og en rundvisning på én af de ældste olivenmøller i Europa. Og for dem der har lyst tilbydes to køkken-workshops med husets kok to eftermiddage.

Spansktimer, m.m.:
Formiddagene er viet til spansktimer og andre aktiviteter som foregår på spansk. Spansktimerne med lærer foregår på den måde at deltagerne bliver delt i to hold efter niveau. Timerne har en uformel karakter hvor vi sidder og snakker på spansk, spiller spil eller arbejder med øvelser der har til formål at øge dit ordforråd og træne din talefærdighed på spansk. Der bliver et hold for kursister på avanceret niveau og et for dem på mellemniveau. Det er altså et krav at du er på mellemniveau eller højere for at kunne være med. Mellemniveau er niveau 3-5 i Det Spanske Hus.

Hvis du har lært spansk et andet sted, så snak med Flemming Jespersen for at få klarlagt dit niveau i forhold til vores system. Holdet på avanceret niveau har timer med en indfødt, lokal lærer, og holdet på mellemniveau har timer med Flemming Jespersen.

Der bliver timer med lærer svarende til 15 lektioner à 45 minutter i løbet af ugen. Endvidere bliver der en guidet tur i landsbyen hvor kursusstedet ligger og besøg på lokale virksomheder hvor vi vil blive vist rundt på spansk og få lejlighed til at spørge til det vi ser. På disse besøg hjælpes vi ad med at sikre at de der kan mindst spansk, også forstår forklaringerne.

Endvidere er der to eftermiddage mulighed for at få et lille madlavningskursus hvor der vil være fokus på de lokale råvarer og de klassiske spanske tapas. Det er retter som tortilla, ensaladilla rusa, albóndigas og en sorbet lavet på havens skønne søde citroner. Det andalusiske køkken er en smeltedigel af de mange forskellige kulturer, der har eksisteret her i århundreder. Også her i køkkenet vil der blive lejlighed til at træne det spanske ordforråd. For at gå i køkkenet sammen er den bedste dåseåbner for enhver snak. Der kan kun være 5 kursister i køkkenet, så hvis interessen er stor, kan vi ikke garantere at alle kan deltage. Det er først til mølle. Hele holdet får selvfølgelig lejlighed til at smage maden som vi spiser sammen.

Udflugter:
Endelig vil der være mulighed for at komme med på to halvdagsudflugter, hvor der vil være guidet rundvisning.

 • Granada, med rundtur i den gamle by, tid til shopping og middag. Pris 40 € inkl. guidet rundtur. Middag ca 25 € inkl. drikkevarer
 • Nigüelas, en idyllisk, meget smukt beliggende landsby, hvor vi skal besøge en olivenmølle og hvor vi får lejlighed til at gå en dejlig tur i den flotte omgivende natur. Turen er let at gå. Vi slutter turen med en øl på den lokale bar. Pris: 25 € inkl. guide, entré og 1 øl.
 • En aften spiser vi middag på den lokale restaurant los Naronjos. Pris 20 € inkl. drikkevarer.

Udflugterne er tilkøb. Der bliver en præsentation af dem en af de første dage, og herefter tager du
stilling til om du vil med.

Husets egen kok laver de lækreste måltider ugen igennem, hvor alle sanser stimuleres. Maden er ikke vegetarisk, men der er fokus på det grønne køkken, og du vil opleve et køkken som er taget ud af eventyrene i tusind og én nat, da Henrik har arbejdet med mad i mange år ved siden af sin musikerkarriere.

Det er oplagt at rejse to, da der er mange muligheder for at foretage sig mange andre aktiviteter i området

Tilmelding og information: 

Inkluderet i prisen er:

 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram: morgenmad og frokost alle dage, 5 middage
 • 3 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • 1 køkkenskole med spanske tapas, begrænset antal deltagere
 • undervisning 6 dage
 • køb og administration af flyrejsen (GLOBAL TOURS)
 • rejsen er omfattet af rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet
 • 2 frivillige udflugter, se priser ovenfor
 • 2 middage på restaurant, se priser overfor
 • drikkevarer, som kan købes på stedet til meget rimelige priser

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet: 900 kr.

 • dobbeltværelse på selve refugiet: 600 kr.
 • enkeltværelse på selve refugiet: 1.800 kr.

for mere information om overnatningsmulighederne klik her