Om underviseren:  Mette Perregaard er billedkunstner og forfatter og arbejder i dag med at skrive og illustrere egne tekster. (en illustration kan sættes ind) Rejsetemaer er og har altid været et vigtigt element for Mette. Mette har også arbejdet på residencies og akademier i udlandet. Et tæt venskab til refugiets værter Ingo og Henrik opstod på et af disse residence ophold.

Fra Mettes værkliste skal nævnes: ”I Labyrinten”, en kort fiktionsvideo optaget i Rom, Damaskus, og Beirut med musik af den spanske komponist Jesús Rueda og klippet af Rikke- Malene Nielsen ( Det Danske Filminstitut). Bogen ”Solbilleder- en fotografisk rejse fra Rom til Konstantionopel” er et andet eksempel på et rejseinspireret værk af Mette, som var et samarbejde med forfatter Thomas Boberg, ”H.C. Andersen” og kunsthistoriker Lars Kiel Bertelsen (forlaget Sfinx, 2005.) Bogen blev til under længere ophold i Rom, Athen. Napoli og Istanbul.

Mette var kunstnerforstander i Rom i flere år på Skandinavisk Forenings Kunstnerhus i Rom. Her indhentede hun meget erfaring relateret til rejsens betydning for kunstneres arbejde ved at følge de mange forskellige kunstnere individuelle praksis. Mette er uddannet billedkunstner ved Det Kgl. Danske Kunstakademi 1985-1993. Mette er gift med en spansk komponist Jesús Rueda, de interesserer sig varmt for hinandens kulturer og sværmer for deres lille rustikke cabaña i Nordspanien.