Mød Marie Tetzlaff og Erling Jepsen

Om at flytte stof fra liv til litteratur – og at flytte romaner fra bog til film – og fra et sprog og en tid til et andet sprog og en anden tid.

Tid:           25. april – 2. maj 2010

Sted:         Garden of Lemons

Pris:          fra 8.900 kr. plus fly

To stærke kulturpersonligheder mødes fra hvert deres udgangspunkt i Andalusien til en uge med fokus på litteratur og film. De to vil stille skarpt på vejen fra liv til litteratur og på det at flytte litteraturen/romanen fra henholdvis bog til filmlærred eller scene og fra et sprog til et andet.

Desuden vil Marie Tetzlaff og Erling Jepsen i løbet af ugen læse udvalgte steder af klassikerne i forskellige oversættelser. To aftner ser vi to af Erling Jepsens bøger omsat til film.

I de fleste af sine romaner bruger Erling Jepsen bruger stof fra sin sønderjyske barndom. Hvad der er ‘autentisk’ og hvad der er ‘overdramatisering’, og hvad der slet og ret er løgn kan han næppe selv svare fyldestgørende på. Det samme gælder måske Tolstoj, der i sine romaner ganske vist ikke bearbejdede sin egen barndom, men med kendskab til hans liv som officer og senere især hans stormfulde ægteskab kan man nok genkende en del.

Erling Jepsen har ud over at skrive direkte for teatret omskrevet to romaner til scenen samt fået filmatiseret tre af sine romaner. Det er blevet til filmene ‘Kunsten at græde i kor’, ‘Frygtelig lykkelig’ og ‘Undskyld, jeg forstyrrer’ (efter romanen ‘Biroller’), instrueret af hhv. Peter Schønau Fog og Henrik Ruben Genz.  I 2020 kommer ‘Erna i krig’ med Trine Dyrholm i titelrollen.

Forløbene fra roman til filmmanuskript og -optagelse har hver gang været forskellig med forskellige grader af konflikt og sammenbrud undervejs.

Arbejdet som oversætter er mere fredeligt. Det vil Marie Tetzlaff fortælle om. Hun har oversat flere berømte russiske klassiske romaner: Turgenevs ‘Fædre og sønner’ , Tolstojs ‘Krig og fred’ og Anna Karenina’ og nu senest Dostojevskijs ’Brødrene Karamazov’ (endnu ikke udkommet). Om overvejelserne når man skal formidle den russiske verden og mentalitet anno 1860’erne til det danske 21. århundrede handler hendes del af kurset.

Marie Tetzlaff og Erling Jepsen vil desuden både sammen og hver for sig gerne i dialog med gæsterne om dagens emner og de spørgsmål værkerne rejser, fx ved kaffen efter frokost.

Kurset finder sted i smukke og eventyrlige rammer, og du vil finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve ro og skøn natur. Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín tæt på Granada. Der vil i ugens løb blive tilbudt vandre- og inspirationsture i den omliggende natur og til Granada.

Husets egen kok laver de lækreste måltider ugen igennem, hvor alle sanser stimuleres. Maden er ikke vegetarisk, men der er fokus på det grønne køkken, og du vil opleve et køkken som er taget ud af eventyrerne i tusind og én nat, da Henrik har arbejdet med mad i mange år ved siden af sin musikerkarriere.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer læser. Der er mange muligheder for at foretage sig andre ting.

Tilmelding og information:

• tilmelding til: Den Andalusiske Højskole
  • betaling vil blive opkrævet af GLOBAL TOURS – Sanne Petersen info@globaltours.dk  – telefon: 61689991
  • for information om  maden og indkvartering: gardenoflemons@gmail.com – telefon Henrik og Ingo: 0045 53 67 97 77 /  53 68 97 77
  •  ved spørgsmal om kursusforløb og materialer: mail-adresse?

Inkluderet i prisen er:

• transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
  • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
  • fuld forplejning ifølge dagsprogram: morgenmad og frokost alle dage, 5 middage
  • 3 vandringer/inspirationsture i nærområdet
  • undervisning 6 dage
  • køb og administration af flyrejsen (GLOBAL TOURS)
  • rejsen er omfattet af rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen er:

• flybillet, ca. 2.000 kr. afhængig af, hvornår du tilmelder dig
  • frivillige udflugter
  • 2 middage på restaurant
  • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg:

• enkeltværelse på hotellet: 900 kr.

• dobbeltværelse på selve refugiet: 600 kr.
  • enkeltværelse på selve refugiet: 1.800 kr.

for mere information om overnatningsmulighederne klik her