Akvarel-malerejse med Marianne Gross

31. august – 7. september 2019

Akvarelkurset med Marianne Gross er et maleophold i helt enestående og smukke rammer i det sydlige Spanien på Garden of Lemons. Her vil du finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve ro og skøn natur.

På kurset vil du blive introduceret til at arbejde frit og flydende med store armbevægelser uanset billedernes størrelse. Der vil være øvelser, der bringer dig ud af din komfortzone og tilbage igen samt åbner dine øjne for nye muligheder og nye farvekombinationer. Der vil blive vist teknikker, der kombinerer traditionel og eksperimenterende akvarel. Der veksles mellem demonstration, eget maleri, individuel vejledning og fælles gennemgang.

Yogaretreat med Majbritt Kiss

  • lørdag, den 7. til fredag den  12. september 2019 REJSEN ER UDSOLGT – men gentages: 

  • mandag den 4. til søndag den 10. november 2019

Forestil dig et eksklusivt ophold i en smuk og frodig dal i det sydlige Spanien med dig selv i fokus, daglig yoga morgen og aften samt den lækreste grønne mad lavet af husets egen kok. Dette yoga retreat har et personligt præg man sjældent oplever, der får dig til at føle dig specielt forkæle…

Lars Eje Larsson: Septemberakademi i Granada

14.-21.september 2019

“Jag har länge funderat på att hålla akvarellkurser i Sydeuropa. När Ingo och Henrik med deras underbara Garden of Lemons hörde av sig och ville att jag höll kurs hosdem kände jag att pusselbitarna föll på plats. Det är ett fantastiskt ställe både för öga och själ. 

Tanken är att varje september hålla en akvarellkurs här. I år blir temat samma som förra året  KONTRASTER.  Vi jobbar med kontraster och motsatser för att ladda våra bilder med så mycket spänning som möjligt. Motsatser som mjukt – hårt. Diffust – distinkt. Varmt – kallt.vått – torrt. o.s.v. Tanken är att vi under veckan kan utnyttja det goda klimatet för utomhusmåleri, där dramatiken av ljus och skuggor i det vackra landskapet inspirerar oss till att nå nya nivåer i vårt måleri.”

Efterårsvandringer i Andalusien

med Ellen og Paul Kofoed – REJSEN ER UDSOLGT

4.-11. oktober 2019 

Vandringer, natur, kultur, eftertænksomme refleksioner og gourmet i skøn forening – med udgangspunkt i det danske refugium ”Garden of lemons” syd for Granada og ved foden af bjergkæden Sierra Nevada.

Har du goe’ ben og hjertet på det rigtige sted, er du velkommen til at deltage i en lidt ekstraordinær forkælelsesrejse til Andalusien 4. – 11. oktober 2019. Her er vi ikke kun gået efter at finde de billigste priser men også at prioritere de attraktive flytider, opholdssted m.v. Her forenes natur- og kulturoplevelser, fysiske udfordringer, fantastisk mad lavet med udgangspunkt i lokale råvarer og skønne smags- og sanseoplevelser. Desuden vil der undervejs være god tid til eftertænksomme refleksioner med åndelige og eksistentielle temaer.

Akvarelkursus med Anna Törnquist

19.-26.oktober 2019 – REJSEN ER UDSOLGT

“I höst är du välkommen att följa med mig på akvarelläventyr till Spanien! 19-26 oktober blir det akvarellkurs på underbara Garden of Lemons, uppe i bergen mellan Malaga och Granada. Det är första gången jag håller kurs där så jag vet ännu inte så mycket, men det låter helt underbart. Kursens upplägg får växa fram successivt, och så får vi ge oss in i detta äventyr tillsammans. Jag tänker att vi ska låta oss inspireras av den fantastiska naturen, av trädgårdens prunkande växter och den sydspanska bebyggelsen, och att vi bearbetar våra intryck i ett experimentellt akvarellmåleri med ökande abstraktionsgrad.

En notesbog i rejsetasken.

Tegn og skriv på rejsen til Andalusien – med forfatter og billedkunstner Mette Perregaard

11.-18. november 2019

Har du lyst til at finde motivation og inspiration til at tegne og tage skriftlige noter på dine rejser. Så kan du starte med dette kursus. Kursets mål er, at du altid siden vil tage skitsebogen eller Ipad´en pro med i rejsetasken. Det er sådan et godt match.

Kurset henvender sig til dig der holder af at tegne, men gerne vil finde rutiner, lyst og fællesskab til at give den mere plads både på rejsen og senere derhjemme. Eller til dig, der professionelt som f.eks. lærer i kunst eller dansk søger kreative rutiner til at bruge i undervisningen

Prædiken-værksted med Pablo Llambías

25. januar – 1. februar 2020

Pablo Llambías har undervist i prædikenskrivning på Pastoralseminariets Efteruddannelse i mere end 15 år. Gennem en række øvelser vil han øge din sproglig bevidsthed, han vil rette din opmærksomhed på komposition, på indhentelse af nyt stof, på vaner, som med fordel kan brydes. I vil prøve at skrive nye prædikener ud fra helt andre principper, end du er vant til. Han vil give dig nye idéer til, hvordan du også kan gøre…..

Adam Holm: Europa i krise; er det 1930’erne, der går igen?

14.-21.marts 2020

Det er et spørgsmål, som mange stiller i disse år. I skyggen af finanskrisen, højrenationalismens fremmarch, flygtningestrømme, Brexit, antisemitisme og terrorisme, er der en udbredt bekymring for at det europæiske kontinent glider tilbage i en mørk fortid.

Skriveværksted med Henrik Rasmussen

21.-28. marts 2020

Velkommen til skriveophold i fantastiske omgivelser i Andalusien, hvor inspiration, koncentration og skriveglæde vil være i centrum. Hvad enten man er nybegynder eller øvet i at skrive skønlitteratur, kan man udvikle sig ved at blive udfordret på ens sproglige vaner og måder at fortælle historier på.

På dette skriveophold vil der være tid og ro til at skrive, blive læst og få konstruktiv kritik på ens tekster.

Skriveophold med Pablo Llambías på den Andalusiske Højskole 

28.marts – 4. april2020

Dette skrivekursus har plads til den enkelte. Du kan være begynder, eller du kan have skrevet en masse. Du har mulighed for tage tekster med hjemmefra, men du kan også komme med lyst til at skrive noget hele nyt. Uanset hvad vil jeg hjælpe dig videre eller hjælpe dig i gang. I et trygt og rummeligt miljø vil vi læse hinandens tekster. Vi vil øve os på at blive bedre til at læse. For som man siger, så er forudsætningen for at skrive bedre, at man læser bedre. Vi vil sammen opleve, hvad sproget kan, og hvad skønhed, erkendelse og præcision er.

Spansk på Den Andalusiske Højskole

4. – 11.april 2020

En uge med spansktimer og kulturelle oplevelser, under ledese af Flemming Jespersen og Det Spanske Hus i København.

Ud over sprogundervisning vil der i ugens løb blive tilbudt forskellige oplevelser: en guidet rundtur i Granada, vandreture i området i den omkringliggende natur, et besøg på en lokal virksomhed, der forarbejder mandler fra dalen og en rundvisning på én af de ældste olivenmøller i Europa. Og for dem der har lyst tilbydes to køkken-workshops med husets kok to eftermiddage.

Akvarelkursus med Pia Brix-Thomsen

18. – 25. april 2020

I løbet af ugen vil vi arbejde både med klassisk akvarel og med mere fri akvarel. Formiddagene starter med fælles opgaver/øvelser og efter frokost arbejdes mere frit. Vi skal arbejde med det nære (objekt, afstemning mellem farve, vand og papir) og det dybe ( landskab, himmel, jord, horisont og dybde). Alle motiver findes ved og omkring det smukke sted og landskab ved Garden of Lemons refugiet.

Pia Søltoft: Lidenskabens leg med livet

2.-9. maj 2020

På kurset får du både en bred introduktion til hele Kierkegaards forfatterskab og mulighed for at fordybe dig i en række eksistentielle emner, som Kierkegaard i særlig grad har præget.

Ugen er bygget op omkring oplæg ved Pia Søltoft om formiddagen, tid til læsning midt på dagen, og samtalesaloner sidst på dagen, hvor dagens temaer drøftes gennem styrede dialoger i grupper og munder ud i en fælles samtale og afsluttes over drinks inden middagen. 

Yinyogarejse til Andalusien med Christina Theilgaard

09. –  16. maj 2020

Lyder dette som noget for dig?

  • Et ophold fyldt med tid til dig
  • Et ophold hvor du bliver forkælet med den dejligste hjemmelavede mad tilberedt med kærlighed
  • Et ophold hvor du morgen og eftermiddag/aften skal dyrke skøn yinyoga i smukke omgivelser

Yin-mind yogarejse med Katrine Gislinge

7.-13.06.2020

Katrine Gislinge er kendt som en koncertpianistinde i særklasse. Hendes karriere som pianist har bragt hende vidt omkring i musikverdenen, både som solist, med og uden symfoniorkstre, og i kammermusik sammenhænge. Men karrieren og selvkritikken har også bragt hende vidt i det mentale felt, og for at kunne yde det maximale som kunstner og have det bedst muligt som menneske, har det på præstationsparametret været nødvendigt for hende, at være så meget i balance med sig selv som muligt, gøre sig fri af negative tankemønstre og slippe unødvendig nervøsitet. Her har Yin Mind Yogaen hjulpet hende, og den er i dag en vigtig del af hendes liv. En del hun holder af at videregive til andre.

Akvarelkursus: Plein air maleri med Lena Thynell

16.05.-23.05.2020

Temat för denna kurs är Friluftsmåleri eller Plein Air som är den franska termen för måleri som utövas ute i naturen under fri himmel. Vi låter oss fångas av de vackra omgivningarna och målar det vi ser, långt bort eller nära. Vi tränar på att fånga ljuset och kontrasterna i ett landskap eller detaljerna i landskapet. Dagarna varvas med demonstrationer, teori och mycket tid för eget måleri och individuell handledning för den som så önskar.

Pia Søltoft: Kierkegaard og det autentiske lederskab

3.-10. oktober 2020

Hvad er det vigtigste i dit liv? Hvad kan du ikke leve uden? Hvad lever du for? I en tid hvor forandringer hele tiden sætter en ny dagsorden er det vigtigt, at kunne holde fast i sine egne værdier og sin egen livsanskuelse.

Kurset vil byde på oplæg, øvelser, workshops, samtale saloner og parvise gåture. Alle dialoger er styrede og det overordnede formål er at sætte Kierkegaards tanker om etik, samvittighed, selvovertagelse og det at ville ét ind i et konkret ledelsesperspektiv, der giver dig mulighed for selvfordybelse og for at spejle dig selv og din ledelse i et eksistentielt perspektiv.

Morten Dyssel: Rundt om Spanien – litteratur, kultur og samfund

 

10.-17. oktober 2020

På dette højskolekursus kastes der lys over flere facetter af spansk litteratur, kultur og samfund fra middelalderen til i dag. Med førende forfattere, filmmagere, filosoffer, kunstnere og arkitekter som ciceroner indføres deltagerne i spansk mentalitet og identitet – en farverig og fascinerende historie, som står i nær sammenhæng med påvirkningerne fra fremmede kulturer, ikke mindst i kraft af den arabiske tilstedeværelse i Andalusien.

Skriveophold med Pablo Llambías på den Andalusiske Højskole

24. – 31. oktober 2020

Dette skrivekursus har plads til den enkelte. Du kan være begynder, eller du kan have skrevet en masse. Du har mulighed for tage tekster med hjemmefra, men du kan også komme med lyst til at skrive noget hele nyt. Uanset hvad vil jeg hjælpe dig videre eller hjælpe dig i gang. I et trygt og rummeligt miljø vil vi læse hinandens tekster. Vi vil øve os på at blive bedre til at læse. For som man siger, så er forudsætningen for at skrive bedre, at man læser bedre. Vi vil sammen opleve, hvad sproget kan, og hvad skønhed, erkendelse og præcision er.

Prædiken-værksted med Pablo Llambías

31. oktober – 7. november 2020

Pablo Llambías har undervist i prædikenskrivning på Pastoralseminariets Efteruddannelse i mere end 15 år. Gennem en række øvelser vil han øge din sproglig bevidsthed, han vil rette din opmærksomhed på komposition, på indhentelse af nyt stof, på vaner, som med fordel kan brydes. I vil prøve at skrive nye prædikener ud fra helt andre principper, end du er vant til. Han vil give dig nye idéer til, hvordan du også kan gøre…..