En notesbog i rejsetasken

– med forfatter og billedkunstner Mette Perregaard

 

Tegn og skriv på rejsen til Andalusien.

Sted: Garden of lemons

Tid: 11.-18. november 2019

Pris: 8.900 kr.

 

 

 Har du lyst til at finde motivation og inspiration til at tegne og tage skriftlige noter på dine rejser. Så kan du starte med dette kursus. Kursets mål er, at du altid siden vil tage skitsebogen eller Ipad´en pro med i rejsetasken. Det er sådan et godt match.

Kurset henvender sig til dig der holder af at tegne, men gerne vil finde rutiner, lyst og fællesskab til at give den mere plads både på rejsen og senere derhjemme. Eller til dig, der professionelt som f.eks. lærer i kunst eller dansk søger kreative rutiner til at bruge i undervisningen.  

Kurset handler om din praksis, men får vitaminer fra alle de rejser som andre har beskrevet og tegnet. Siden dannelsesrejsens tid har tegning og dagbogsnotater været et let tilgængeligt værktøj til at fæstne indtryk og skitsere udtryk. At rejse er dobbelt spændende når indtryk bliver til udtryk.

Kurset ledes af billedkunstneren og forfatteren Mette Perregaard, der efter endt uddannelse fra kunstakademiet i København i mange år har opholdt sig i både Tyskland, Italien og Spanien. Blandt andet i flere år som forstander for Den Skandinaviske forening i Rom. Rejsetemaer er og har altid været et vigtigt element for Mette, som har udgivet flere bøger, der kredser om det at rejse.

Der er ligeså mange motivationer for at skrive sig ind på kurset, som der er kursister.

Tegning er let, hvis du lader det være let. Kurset lægger vægt på direkte og udtryksfuld tegneform uden tekniske tommelfingerregler. Kurset giver en individuel og uformel ramme omkring det at tegne og skrive. Forvent ingen skyggelægning, perspektiv og proportionsøvelser. Kurset har dig i fokus, dig som tegner, du kan det allerede og resten kræver praksis praksis praksis.

For kursister der gerne vil tegne på IPad-pro så kan det varmt anbefales, idet det er et fantastisk og nemt tilgængeligt værktøj til at udforske tegne-universet. Du kan naturligvis også komme med de klassiske redskaber blyant, tusch og kul. Du anbefales at søge tegnemateriale som er let at have med at gøre, såsom mindre formater, skitsebøger, det vil gøre at du er mere frit stillet og mobil. Det skal være let!

Opholdet finder sted i de enestående smukke rammer i det sydlige Spanien på Garden of Lemons. Her vil du finde rum til kreativ og åndelig udfoldelse og samtidigt opleve en underbar ro og natur. Vores værter i Spanien er de to klassiske musikere Henrik Vilain og Ingo Schauser, der har skabt et vidunderligt sted i den fredelige dal Valle de Lecrín, glædens dal, tæt på Granada i Andalusien.

Det er muligt at nyde poolen og bedårende udsigter ud over landskabet, nyde tagterrassen med udsigt over bjergene i baggrunden eller skønheden nede i orangeriet blandt ældgamle oliventræer, citron- og appelsintræer. Indbydende scenarier, der giver rum til dyb kreativ inspiration og vækker begejstring. Ingo tilbyder nogle vandreture i området i løbet af ugen, og der vil også være mulighed for at deltage i to male-udflugter ud i naturen omkring os og til Granada.

Ugen igennem kreerer husets egen kok de lækreste måltider ugen igennem, hvor alle sanser stimuleres. Menuen er ikke udelukkende vegetarisk, men fokus er på det grønne køkken, hvor de bedste råvarer fra haven og lokale markeder møder magien i safran, spidskommen, kanel, nelliker, kardemomme, muskatnød, granatæbler, citroner, appelsiner og mandler. Du vil opleve et køkken som er taget ud af eventyrerne i tusind og én nat, og det er vores mål at inspirere både nysgerrigheden og ganen i en sansende og duftende uge. Henrik har arbejdet med mad i mange år ved siden af sin musiker karriere – bl.a i Paris.

Garden of lemons er et refugium for dig, der søger undervisning, oplevelser, ro og fordybelse i skønne omgivelser.

Det er oplagt at rejse to, hvor kun den ene af jer tegner.  Der er så mange muligheder for at foretage sig andet end at tegner.

PRIS: 8.900 kr. plus fly

Inkluderet i prisen er: 

 • administration samt køb af flybillet ved GLOBAL TOURS
 • rejsegarantifond
 • transfer mellem Malaga lufthavn og Garden of lemons
 • overnatning i dobbeltværelse på hotellet i landsbyen 15 min. gang fra Garden of Lemons
 • fuld forplejning ifølge dagsprogram: morgenmad og frokost alle dage, 5 middage
 • te/kaffe/vand i løbet af dagen
 • 2 vandringer/inspirationsture i nærområdet
 • undervisning 6 dage

Ikke inkluderet i prisen er:

 • flybillet, ca. 2.000 kr. afhængig af, hvornår du tilmelder dig
 • frivillige udflugter til Granada etc.
 • 2 middage på restaurant
 • drikkevarer, som kan købes til rimelige priser

Tillæg:

 • enkeltværelse på hotellet (900 DKK)
 • dobbeltværelse på selve refugiet (600 DKK)
 • enkeltværelse på selve refugiet (1.800 DKK)

Tilmelding og information: