Velkommen på bloggen henrikvilain.dk som jeg skriver fra Andalusien. Her finder du de bedste opskrifter og indlæg fra årets gang på vores finca ”Garden of lemons”.

Inspirationen for mit køkken finder jeg dagligt lige uden for døren på den store, frodige grund med de gamle citrus-, oliven- og avocado-træer og den vidunderlige og store køkkenhave. Her høster vi året rundt frisk frugt og grønt og hele viften af de duftende krydderurter, der i så høj grad præger mit andalusiske køkken.

Med i baggagen har jeg det Nordiske køkken, men jeg finder også dyb inspiration i de fantastiske køkkener som vi har oplevet i hele Middelhavsregionen, i de nordafrikanske lande og i Mellemøsten. Vi har selv boet i længere perioder i mange af landene og suget og spist til os af smag, dufte, oplevelser og viden.

Jeg har altid elsket at lave mad og jeg husker stemninger og dufte som sigtelinier og sande nedslag af lykke. Jeg elsker stunderne i køkkenet, omkring bordet, på fødevaremarkeder og på rejser, og når diskussionen om mad, vin og ingredienser går højest. Jeg elsker køkkener, duftene, farverne, lydene og stemningerne og alt det der opstår når der laves mad og alle sanser stimuleres.

I 2016 rykkede vi køkkenbasen fra København til det sydlige Spanien, og jeg oplever hver dag, at vi er midt i en dybt inspirerende rejse. Vi har på Garden of lemons skabt et sted, hvor maden og måltidet prioriteres, og hvor især grøntsagerne har en høj stjerne i køkkenet. Hvor det gode liv leves i fælleskab og ånd omkring den skønneste mad.

For: at rejse – og at spise! – er at leve….

Vores rejse er nu blevet til Den Andalusiske Højskole og bloggen henrikvilain.dk